Home
Renovatie
Restauratie
Reiniging
Impregneren
Nieuwbouw
Fotoalbum
Contact
Restauratie

Restauratie komt veel voor bij oudere en monumentale panden. Restauratie van oude en monumentale panden is een specialisme waarbij de nodige vakkennis en vakbekwaamheid en jaren lange ervaring van groot belang zijn.

Voor er gestart wordt met de restauratie van het voegwerk wordt er eerst grondig overlegd met de opdrachtgever[s] over de te volgen werkwijze en werkmethode. Bij restauratie wordt de gevel weer in ere hersteld zoals die vroeger is geweest en worden eventuele gebreken hersteld. De authentieke en historische uitstraling van de gevel mag dan ook nooit verloren gaan.

Bij restauratie wordt dan ook vaak de oude ambachtelijke knip/snij of daggesnee voegen terug aangebracht.

Daggesnee Knipvoeg

Bij restauratie wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk de traditionele materialen te gebruiken. Bij restauratie is het erg belangrijk onderzoek te doen naar de mortelsamenstelling van het metselwerk. De nieuw aan te brengen voegmortel moet namelijk communiceren met de aanwezige mortel!! Het metselwerk van oude en monumentale panden is vaak een kalk gebonden mortel dus zal er ook met een kalk gebonden mortel moeten worden gevoegd.

Bij restauratie worden allerlei details weer zichtbaar gemaakt en wordt de gevel weer in zijn oude oorspronkelijke staat hersteld. Dit alles geeft de gevelrestauratie net dat beetje extra!!