Home
Renovatie
Restauratie
Reiniging
Impregneren
Nieuwbouw
Fotoalbum
Contact
Reiniging

Zandstralen is een reinigingsmethode met gebruik van olivinezand en water en hoge druk. Deze methode geeft optisch een 100% schoon resultaat. Als uw woning wordt gezandstraald krijgt de gevelsteen haar oorspronkelijke kleur weer terug. Enig nadeel van zandstralen is dat de steen wat grof en poreus wordt. Daarom is onze aanbeveling om de gezandstraalde gevels te impregneren. Daarmee wordt voorkomen dat de gevels weer opnieuw vuil worden.

Zandstralen
Stoomcleaning wordt vaak in de restauratie gebruikt als alternatief voor zandstralen. Door een woning te reinigen door stoomcleaning blijft de authentieke en historische uitstraling behouden. Bij stoomcleaning wordt het water kokend heet gemaakt en daarna op de gevel gespoten onder een zelf te bepalen hoge druk. Deze methode geeft een minder schoon resultaat als zandstralen.
Reiniging met behoud van authentieke uitstraling
Chemische reiniging is het aanbrengen van een chemisch middel onder lage druk en daarna wordt de gevel schoon gespoten met hoge druk en water. Het resultaat van deze methode is sterk afhankelijk van de aanwezige steensoort.
Chemische reiniging
Voor reiniging Na reiniging